Redukce nadváhy

Rybí maso

Rybí maso se vyznačuje vysokou biologickou hodnotou a jeho přednost oproti červenému masu je lehká stravitelnost. Podle tohoto, ryby mohou jíst dokonce nemocní a kvůli tomu je rybí maso v mnoha zemích považovány za dietní potravinu. Všechny ostatní výživné látky (vitamíny a minerály) přítomné v rybím mase tak podle všeho představují kompletní potravinu. Zvláště se zdůrazňuje obsah vápníku a právě kvůli tomu je vhodná například konzumace ančovičky spolu s kostmi.

Co se týká přípravy, nejlépe je rybu grilovat bez přídavku tuku, protože jen tak pustí šťávu a vlastní tuk. Ale na potírání se může použít olivový olej. Další možností je vařená ryba pokapaná olivovým olejem a nejméně se doporučuje příprava ryby pečením nebo smažením. Během tepelného zpracování nedochází k významnějším změnám ve struktuře.

Konzumace ryb se doporučuje nejméně dvakrát týdně. Losos, tuňák, pstruh či sardel jsou typické ryby, které obsahují omega-3 mastné kyseliny, ale užitečný může být i kapr, jehož mastné tkáň jejich obsahuje také. Pokud ryb není, výborným řešením je i rybí olej z kapslí, které například obsahují kolem 10% omega-3 mastných kyselin. Vegetariáni, kteří nekonzumují ryby jsou ohroženi, protože v jejich výživě soustavně chybí omega-3 mastné kyseliny. O důležitosti omega-3 mastných kyselin v metabolismu svědčí i skutečnost, že nyní se přidávají do výživy pro kojence a malé děti i do výživy pro těhotné ženy, (hlavně v prvním trimestru těhotenství).

Rybí olej je přírodním zdrojem EPA a DHA, biologicky aktivních omega-3 nenasycených mastných kyselin, které mají klíčovou roli v celé řadě životních procesů v lidském těle. Olej je získáván z ryb žijících ve studených arktických vodách. Vyzkoušejte naše kvalitní produkty Rybí olej 1000 mg a Rybí olej FORTE, které najdete v našem online obchodě.